O nás

Kaštánkovo sušené maso

V roce 2018 jsme ze skladu naši výrobny udělali sušárnu a pustili se do sušení masa. Recepturu jsme sice nezdědili po pradědečkovi, ale Lukáš maso sušil pro vlastní spotřebu a známé několik let předtím. Proto ten název - Kaštánkovo sušené maso.

maso_produkty

Kvalita je pro nás zásadní a kdykoli za ni dáme ruku do ohně. Ikdyž na kočku namalujete pruhy, nestane se z ní tygr. Proto maso odebíráme od farem s vlastním chovem býků z jižní MoravyVzhledem k vlastnímu presvedčení sme časem začali sušit i Bio maso, které odebíráme z českých a rakouských eko-farem. Worcesterovku nám lodí vozí přes Hamburk ze samotného Worcesteru. Zkrátka všechny ingredience musí mít původní recepturu. Glutamáty, zahušťovadla, konzervanty a stabilizátory nám nesmí přes práh.
 
Vysušujeme na maximální možnou míru, takže kilogram sušeného masa vzniká z 3,45 kg čerstvého.
 
Srdcem jsme farmáři

Naše farma se nachází na jih od Brna, v obci Želešice. Zaměřujeme se především na chov koz, jejichž mléko následně zpracováváme ve faremní mlékárně. Stejně tak jako mléko kravské od naší krávy Miluny a Veruny. Hospodaříme v ekologickém zemědělství, na cca 10 ha, a i proto se snažíme si svoji krmivovou základnu vytvořit během roku sami.

FIC_0340

Pastevní areál koupil můj děda v roce 1934 a jeho snem zde bylo vytvořit ovocné sady s následným zpracováním ovoce. To se mu bohužel už nikdy díky politickým změnám ve světě nepodařilo.

Od té doby uběhlo 70 let, potkali se tři nadšenci a jeden pes a rozhodli se, že začnou hospodařit. Na samém začátku jsme tomu říkali, farma U jedněch vidlí, což přesně odráželo technologické vybavení naší farmy. Ale když člověk dělá co ho baví a je přesvědčený o smyslu své práce, tak i sny se stanou skutečností. A tak nás tady máte…

Bára, Lukáš, Verča a Aiwar (to je ten pes) – vaši hospodáři

facebook.com/umlsnekozy/

http://www.umlsnekozy.cz/

 

Mlékárna

Faremní mlékárna vznikla v roce 2017 a od samého začátku zpracováváme pouze Bio mléko vyprodukované na naší farmě.

FIC_6075-Edit

Protože v současné době postihuje alergie na bílkovinu kravského mléka 2–5% kojenců a 10% populace je postiženo intolerancí laktózy, naše produkce je zaměřená na produkci kozího mléka a výrobků z něj. Kozí mléko obsahuje kvalitní bílkovinu, která se považuje za hypoalergenní a lepší stravitelnost kozího mléka je způsobena rozměry a složením tukových částic, které se podobají těm v mateřském mléce. V našem sortimentu naleznete kromě jogurtů, tvarohu, kysaného mléka, také čerstvé sýry z kravského a kozího mléka. Výroba mléčných výrobků a sýrů je ruční záležitostí od začátku až do konce.

Za naše výrobky jsme získali tato ocenění:

  • REGIONÁLNÍ POTRAVINA Jihomoravského kraje 2018
    za výrobek Milunino kysané mléko Bio
  • CHUŤ JIŽNÍ MORAVY
    2018

Objednávat výrobky můžete na našich stránkach http://www.umlsnekozy.cz/

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.